MELEGBURKOLATI ALAPOZÓK

Kérjük válasszon ajánlott termékeink közül:

Murexin DX9

MUREXIN D1 ALAPOZÓ

Csúcsminőségű, oldószermentes műgyanta-diszperziós alapozó jó beszívódási képességgel. Szívóképes aljzatok alapozására(cementesztrich, nyersbeton). Padlófűtés esetén a MUREXIN M 522 jelű parkettaragasztó alapozója.

Műszaki adatlap

MUREXIN D4 TAPADÓHÍD

Felhasználásra kész, oldószermentes, gyorskötő, egykomponensű, vizes diszperziós alapozó nem nedvszívó aljzatok hidegburkolás, aljzatkiegyenlítés előtti előkenésére, alapozására, kül- és beltérben, oldalfalra és padlóra, különösen felújításoknál. Speciális adalékanyagai következtében különösen jól tapadó felületet képezhetünk. Alapos keverés után higítatlanul kell felkenni. Csempére csempét ragasztás tapadóhídja.

Műszaki adatlap

MUREXIN PU 5 EXPRESSZ ALAPOZÓ

Felhasználásra kész, gyorsan száradó (kb. 2 óra), egykomponensű, víz- és oldószermentes poliuretán bázisú alapozó. Beltérben, a normál, erősen szívó és porló esztrichek (különösen anhidrit-önterülőesztrich) alapozásához, valamint speciálisan a poliuretán- és MS bázisú ragasztók padlófűtésre történő ragasztása előtt használható. Továbbiakban alkalmazható még padlófűtés nélküli cementesztrichnél a nagyobb nedvességtartalom lezárására max. 3,5-4 CM %-ig. Párazárásnál és 12 óra száradási időnél kvarchomokszórás szükséges.

MUREXIN X-BOND MS-A58 SPECIÁLIS ALAPOZÓ

Szilánbázisú, oldószer-, víz-, szilikon-, izocianát- és halogénmentes speciális gyorskötő alapozó. Alkalmas maradék nedvességtartalom lezárására cement esztricheknél és betonnál max. 6,0 CM %-ig. X-Bond ragasztókkal közvetlenül lehet rá ragasztani, aljzat kiegyenlítők esetén kvarchomok szórás szükséges. Nagyon emisszió szegény EC1 Plus és semleges szagú, valamint ökológiailag és fiziológiailag ártalmatlan. Felületszilárdításra nem alkalmas. Fogazat: A2, B2, TL

MUREXIN 2K EP 170 NEDVESSÉGZÁRÓ EPOXI GYANTA

Emissziószegény kétkomponensű epoxigyanta rendszer cementesztrichre és betonra a nedvesség lezárásához. Beltérben a túlzott maradék nedvességtartalom lezárására betonnál és nem fűtött cementesztrichnél (max. 7 CM %-ig). Alternatív szigetelésként földdel érintkező betonfelületeknél és magas nedvességtartalommal rendelkező új betonfödémeknél, illetve alapozáshoz és minden az építőiparban szokásos szívó- és nem szívóképes alapfelületek megerősítésére kül- és beltérben. Epoxi habarcsként is alkalmazható.

Keverési arány A : B = 2:1 tömegarányban. Szín: tejszerű.

Anyagszükséglet: 0,20-0,60 kg/m2 alapfelülettől és alkalmazástól függően

Párazáráshoz: min. 0,45 kg/m2 két munkamenetben (második réteg kb. 24 óra száradás után, kvarchomokszórás szükséges)

Műgyantahabarcs készítéséhez: kb. 0,3 kg/m2/mm rétegvastagság

MUREXIN 2K HOCO 24 KIÖNTŐ GYANTA

Kétkomponensű polieszter gyanta esztrichek repedéseinek összezárásához, fa, fém és kőanyagok ragasztásához.
 

REPEDÉSÁTHIDALÓ HÁLÓ GL

Szakadásbiztos repedésáthidalás extra szakítószilárdsággal és magas szakadási nyúlással. Repedések, zsugorodási fugák, munkahézagok, váltakozó alapfelületek átdolgozásához, mint kiegészítő a hagyományos repedések összekötéséhez max. 5 mm széles repedésnél. A Repedésáthidaló háló kiegyenlíti az alapfelület könnyű mozgásait. A repedésnél a gyanta használata nem szükséges.

Tekercs szélessége: 60 cm, hossza: 50 m, tekercs: 30 m2

CERESIT R 777 – DISZPERZIÓS ALAPOZÓ

Nedvszívó aljzat előkezelésére használatos alapozó.

Jellemzői:

 • oldószermentes
 • nagyon jó tapadást biztosít
 • pormegkötő
 • rendkívül kiadós
 • padlófűtés esetén is alkalmazható

Alkalmazási terület:
A Henkel Ceresit/Thomsit R 777 diszperziós alapozó nedvszívó aljzat (cement, gipszesztrich, faforgács lap valamint betonpadló) előkezeléséhez ajánlott. A Henkel Ceresit/Thomsit R 777 diszperziós alapozó tapadóhidat képez a Thomsit aljzatkiegyenlítők felhordása előtt. Magnezitesztrich előkezelésére nem használható! Kiváló a Henkel Ceresit/Thomsit parkettaragasztók felhordása előtti aljzatkellősítésre! A Henkel Ceresit/Thomsit R 777 diszperziós alapozó nedvesség ellen nem szigetel.

CERESIT R 766 – MULTIFUNKCIÓS, ULTRAGYORSAN SZÁRADÓ ALAPOZÓ:

Turbó adalékszert tartalmazó koncentrátum, szívó és nem szívó aljzat alapozására
 
Jellemzői:

 • rendkívül kiadós
 • kiváló tapadás közvetítés
 • csökkentett várakozási idő
 • többcélú felhasználás
 • gipszesztrichre is alkalmas
 • fafelületek alapozásához is kiváló

Alkalmazási terület:
A csökkentett szerves illóanyag kibocsátású, rendkívül gyorsan száradó Henkel Ceresit/Thomsit R 766 oldószermentes, diszperziós alapozó koncentrátum, amely egyaránt alkalmas szívó (beton- és fapadló, cement- és gipszesztrich, valamint szárazépítő lapok) és nem nedvszívó aljzat (öntött aszfaltesztrich, kő- és kerámia lapok) alapozására. Kiváló tapadást biztosít az aljzat és az aljzatkiegyenlítő között, valamint alkalmas a parkettaragasztók felhordása előtti aljzatkellősítésre is. Felhasználható ragasztómaradvánnyal vagy bitumennel szennyezett aljzat előkezelésére is (előtte a puha, lazán tapadó részeket el kell távolítani). Ebben az esetben aljzatkiegyenlítővel kell a felületet lesimítani. Magnezitesztrich előkezelésére nem alkalmas. A Thomsit R 766 nedvesség ellen nem szigetel. Csökkentett szerves illóanyag kibocsátású (EC1) és rendkívül kiadós. Padlófűtés esetén is alkalmazható!

CERESIT R755

Kétkomponensű alapozó, amely különösen ajánlott magnezit esztrich előkezelésére és az előírtnál magasabb – 6 CM %-ot meg nem haladó – visszamaradó aljzatnedvesség esetén. Az előkenő felhordása után a még nedves felületet szórjuk meg kvarchomokkal. Gipsz esztrich nedvesség elleni lezárására nem alkalmas.

Műszaki adatlap